Många KSSS-seglare på helgens kvaltävlingar i Västerås

I helgen hölls nationella kval för Optimist, E-jolle och Laser 4,7/Radial/Standard i Västerås. Totalt 36 seglare och deras coacher fanns på plats för att representera KSSS i helgen.

Västerås bjöd på både hårdvind och lättvind men framförallt mycket skiftiga och struliga förhållanden där det gällde att vara på tårna för att hänga med. KSSS ställde upp med ett 36 seglare starkt team fördelat på Optimist/Ejolle/Laserklasserna.

Josefin Olsson var på plats och värmde upp inför världscupen i England. Jossan fick en bra match av våra juniorer i Radialklassen. Dock drog Jossan det längsta strået till slut och vann tätt följd av KSSS seglarna Wille Kark 2a plats och Hugo Svensson 5e plats. 

I optiklassen så seglade Tindra Forssen KSSS bra och slutade på en 6e plats totalt. Optimisternas kval fortsätter på västkusten, RÖSS 6-7 juni. KSSS har 15 seglare med på rikskvalen och är den största klubben sett till antalet deltagare. 

"Det är väldigt kul att se alla våra seglare som nu är med och kör! Vi är ett bra gäng där seglarna sporrar varandra! Alla fightas till sista metern och ger sig inte även om det ibland kan vara motigt! Vi går in i detta för att tävla men vi få inte heller glömma att vi är även här för att få ett kvitto på var vi står och vad vi ska fortsätta jobba med hemma." 

"Nu väntar JSM om två veckor och det hade varit superkul om vi kan var 50 seglare från klubben. Vi har bra coacher som jobbar och pushar våra seglare så vi är nu ett bra gäng som kör tillsammans. Vi vet vad vi behöver jobba vidare på och nu åker vi hem och slipar på detta för att kunna komma tillbaka ännu starkare på JSM Båstad" säger Anders Bengtsson, som är träningsansvarig på KSSS och som även är med som coach.

För alla resultat klicka här