Mange Olssons stipendium till Emil Järudd

I samband med Volvo Ocean Race-målgången i Göteborg delades de årliga stipendierna ur Mange Olssons Minnesfond ut. En av de två mottagarna blev KSSS´ Emil Järudd.

Den andre stipendiemottagaren var Lovisa Karlsson från GKSS och samtidigt med stipendieutdelning delades även ”Mange Olsson Priset” ut till en internationell seglare som vunnit stora framgångar. Priset gick till Sir Ben Ainslie. 

– Det känns riktigt bra att få uppskattning för allt det jobb man har gjort, säger Emil som förutom en summa pengar även får Ben Ainslie som mentor under ett år.

– Det är extremt stort att få Ben som mentor och kanske till och med få testa på de foilande båtarna. Det ska bli riktigt kul, säger Emil

Så här var motiveringen till varför Emil fick priset:

Emil är en positiv och talangfull seglare som är extremt träningsvillig, ambitiös och mogen i sin satsning. I hans framtid finns tankar på de tre stora eventen; OS, Volvo Ocean Race och Americas Cup. Sommaren 2013 lämnade han optimisten med SM-guld både i lag och individuellt. Nu seglar han 29er och första året (2014) blev han fyra på EM. Hittills under 2015 har han vunnit en deltävling i Europacupen och JSM. Emil är med i SOK och SSF:s satsning på unga talanger och har en plan att följa för att nå OS. 

Bildtext: Emil tillsammans med Mange Olssons son Niklas.

Sailing Anarchy´s intervju med Lovisa och Emil finns här