Nautiska Racing/Hansen Sailing Team tävlar på Bermuda

Björn Hansen och hans team var redan på väg till Bermuda och årets näst sista deltävling i VM-serien i matchracing när de fick beskedet att söndagens alla flyg till Bermuda var inställda. Orsaken är orkanen Joaquin som slog till mot atlantön under söndagkvällen.

- Tråkigt att vi missar två dagars välbehövlig träning. Men det viktiga är ändå att folk och byggnader på Bermuda klarat sig relativt bra, säger Hansen och fortsätter:

- Det var samma sak ifjol men då var det en betydligt starkare orkan som slog till och skapade en hel del förödelse. Vi får helt enkelt gilla läget och det är ändå lika för de flesta. De enda som klarat sig till Bermuda är de som flög dit redan på lördagen samt våra KSSS-kamrater i Artemisteamet. Det är ju förövrigt fantastiskt att vi är två KSSS-team på plats i år. Artemis har ju sin bas på Bermuda och har tagit tillfället i akt att slipa lite matchracingtaktik och kommunikation även om båttyperna vi seglar är, i stort sett, så långt ifrån en AC45-katamaran man kan komma.

Nautiska Racing ligger inför tävlingen på Bermuda på andra plats i VM-serien och vet redan nu att de kommer ha en bra chans på guldet när de åker till VM-finalen i Malaysia i januari.

- Vi vet att vi kommer ligga som sämst fyra och ha max tolv poäng upp till förstaplatsen men också att vi kan leda inför finalen i Malaysia om vi gör riktigt bra från oss på Bermuda, berättar Björn.

Teamet består, förutom av Björn själv, av Massimo Bortoletto på stor och taktik, Phillip Kai Guhle på trim och Mathias Bredin på fördäck.

- Massimo seglar med oss för första gången, så några dagars träning hade inte skadat. Å andra sidan är han ett fullblodsproffs så det ska säkert gå bra att få igång besättningsarbetet, avslutar Björn Hansen.

Tävlingarna startar onsdag morgon lokal tid och pågår till söndag och kan följas via www.wmrt.com

Bilden är sommaren 2015 när Hansen Sailing Team vunnit VM-deltävlingen i Marstrand.