Nu är det mesta på plats…

Stockholms Hamnars tillfälliga pontonbryggor är färdiga och beredda. Eventområdet är färdigbyggt. Tälten är resta. Partners och sponsorer börjar få sina produkter och personal på plats. Proviant- och materialleveranser går i skytteltrafik. Den viktiga it-infrastrukturen monteras och testas.

Nu är vi beredda att ta emot dem vi längtar efter: tävlingsbåtarna med besättning och alla seglingsnyfikna stockholmare.

Snart öppnas festivalområdet och hamnarna på Skeppsholmen för en av stockholmarnas nya folkfester: starten på vattnet mellan Stadsgården och Kastellholmen på söndag 28 juni för ÅF Offshore Race 2015, den årliga, 350 sjömil långa havskappseglingen runt Gotland med nästan 230 deltagande båtar, därav flera stora utländska besökare. De vackra, lite äldre Classicbåtarna seglar en kortare bana ner till Visby och tillbaka. Dagen innan genomförs en inomskärssegling med start och mål utanför Kastellholmen med crika 60 båtar. Förra året hade vi runt 160 000 besökare på eventområdet och vid starten.

Allmänheten har gratis inträde och tillgång till att gå ut på de fem stora pontonbryggorna. Det blir en presskonferens torsdag kl 11 med vår ordförande Staffan Salén och Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård, tävlingsledaren Håkan Andersson och två seglare. Media visar stort intresse, både Radio Stockholm och TT är bland dem som kommer. På lördag kväll har alla deltagare blivit inbjudna till ”Sailabration”, ett after sailmingel på eventområdet.

Under torsdag 25 juni och fredag 26 juni tar KSSS nätverk av företag över Stockholm Ströms inre farvatten för tredje upplagan av KSSS Business Cup. Under de inledande dagarna kommer företag och näringslivsprofiler att kappsegla framför Race Village, nätverka och ta del av intressanta paneldebatter.

Nu väntar vi bara på bra vindar och bra väder…