Nyheter

Nu gäller det!

2015-11-09 - Kappsegling, OS Nu börjar jakten på Nationsplatsen i allmänhet och OS platsen i synnerhet. Carl P Sylvan och Marcus Anjemark gör debut i viktiga sammanhang och har en fantastisk möjlighet att erövra båda platserna i ett slag. Killarna representerar både KSSS och GKSS.

VM i 49er klassen börjar med första seglingen nästa vecka i Buenos Aries, Argentina. Sydamerikanska Mästerskapenen blev en perfekt uppvärmingsregatta. Medalrace i sin första tävling bådar gott och en nioende plats, där många av essen var med.

Vi har gjort hemläxan. Tränat kopiöst mycket på hemmaplan(Sverige) i alla förhållanden.

Vi känner att vi ökat tempot ombord och fått de svar vi hade hoppats på, meddelar killarna över skypen. Vi hade mycket lättvind under förra veckan, men det spelar ingen roll vad vi får. Vi tar det bara....

Coach Ander Perols är på plats och fyller på med energi om det går lite "krokigt".

Vi följer killarna på denna riktiga rysare.

Sverige har ytterligare två båtar på plats. Dock står de svenska tjejbåtarna över detta VM 2015 för att ladda för nästa VM 2016 som bara är tre månader bort. De seglas i Clearwater Florida i februari. Tjejerna i FX:en har förlagt sin långa träningsejour på Nya Zeeland nu i november.