Rockström seglar Copa del Rey

Utanför vattnen till Palma de Mallorca seglas nästa vecka Copa del Rey som är en av de mer prestige fyllda regattorna i Medelhavet med deltagare från hela världen.

Här tävlar OS- och VM-guldmedaljörer i TP52 Super Series där vi hittar Ed Baird och Terry Hutchinsson på Quantum Racing och världens just nu kanske hetaste taktiker Vasco Vascotto på italienska Azzurra. Totalt deltar cirka 140 båtar i ORCi, IRC, TP2, Soto 40, X-35 och J/80.

I X-35 klassen med elva startande båtar deltar KSSS-medlemmen Johan Rockström med delar ur sin besättningen i Rocket Racing Team som tillsammans med delar av Valdemarsvik Sailing Team seglar spanska båten "Desafino".

- Att få segla Copa del Rey har länge varit en dröm för mig, säger Johan Rockström, och när det visade sig att Claes Falk som är skeppare på Valdemarsvik också ville komma hit och segla så gjorde vi slag i saken. Vi har planerat vårt deltagande sedan tidigt i vintras för att få ihop en besättning som kan tillbringa en dryg veckan här i Palma utöver sin vanliga semester. Båten har vi hyrt av en spansk X-35 ägare men alla segel, löpande rigg, skot och utrustning har vi själva tagit med oss och kört ner med släp från Sverige. Det är en av fördelarna med att segla i en strikt entypsklass som X-35 där båtarnas skrov och rigg är identiska så man kan hyra en båt och ta med sina egna grejor.

- Ingen av oss har varit här och seglat tidigare så vi har inga större förhoppningar på en placering i toppen av resultatlistan. Vi är i första hand här för att delta på denna fina regatta och njuta av väder, fina förhållanden och arrangemanget i land. Och inte minst av att få segla tillsammans med några av världens främsta seglare.

På ksss.se och på Rocket Racing teams Facebook sida kan ni löpande att kunna följa Johan och hans besättning under Copa del Rey. Kappseglingarna startar måndag 3 augusti och pågår till lördag 8 augusti.

Länk till Copa del Rey