SM-brons i OK-jolle till KSSS

SM för OK-jollar och Finnjollar avgjordes på Runn utanför Falun under helgen i mestadels lätta vindar och fantastiskt väder. Jonas Börjesson, KSSS, seglade hem ett brons efter en stark sista dag.

Knappt 30 OK-jollar och ca 25 Finnjollar gjorde under torsdag till lördag upp om SM-tecknen på sjön Runn strax utanför Falun. Sju seglingar genomfördes i mestadels lätta vindar. ”Påminde en del om förhållandena vi har hemma på Baggen med mycket skift och tryck som kommer och går” säger Jonas.

Första och andra dagen präglades av lätta vindar och endast 4 av planerat 6 seglingar hann genomföras dessa två dagar. Sista dagen var det mellanvind och Jonas avslutade stabilt med 5, 2 och till sist en 5 i sista seglingen. Det räckte till att säkra bronsmedaljen.

Guldet gick till Rene Sarabia Johansen (Malmö Segelsällskap), silver till Thomas Hansson-Mild (SS Kaparen). Övriga OK-jolle seglare från KSSS placerade sig som 16:e (Arne Malm) och 18:e (Björn Lindvall). ”Det är en skön framgång att ta med sig in i höst då träningsfrekvensen skall höjas ytterligare ett snäpp” säger Jonas. På VM i somras i Polen var det nästan 100 OK-jollar och där placerade sig Jonas Börjesson som 26:a i sitt första OK-jolle VM. Nästa års höjdpunkter är NM i Råå och VM i Quiberon, Frankrike.

OK-jollen växer just nu kraftigt i flera länder. Bland annat förväntas närmare 80 jollar på danska mästerskapen som avgörs kommande vecka! I Stockholmsområdet har OK-jollen fått en revival, efter att har varit död i flera år. ”På Baggen är vi till och från 4-5 jollar som tränar och på Mälaren strax väster om Stockholm är det numera också ett gäng. Förhoppningsvis kan vi locka många OK-jollar till KSSS Olympic Class Regatta 3-4 oktober” avslutar en strålande glad Jonas Börjesson.

 

Länkar:              www.okjolle.se

                             www.okdia.org