Nyheter

Brons till Jossan i Hyères

2015-04-26 - Kappsegling, OS Vilken insats. Två KSSS-seglare slogs om medaljerna. Josefin Olsson och Jesper Stålheim bjöd till riktigt ordentligt i dagens finalrace. Epitetet ”Bäst när det gäller ” kom fram på riktig idag.

Trots en halvmedioker start klättrade båda upp sakta men säker i fältet, Det visade inte bara upp sin undanvindsteknik av rang utan också bra strategiska beslut på denna korta bana som det ändå är på finalracet.

- Det känns helt underbart att det blev så här bra, utbrister Jossan direkt efter målgång. Jag har hållit en hög nivå hela veckan. Kom lite snett i början men kände att jag varit med trots allt. Känns extra roligt att få en medalj. Det är ju ändå samma seglare man har runt sig. Belgiskan skall vi göra det jobbigt för lite längre fram.

Jesper blev lite förbannad att han inte kunde ”vifta” av sig Rober Scheidt och få de två båtarna emellan som behövdes för att nå bronset på den andra kryssen. Jag vet att han också är stark på undanvindarna. Visserligen visste jag inte att holländaren Heiner hade tjuvat, men jag är rätt nöjd ändå även om det är surt att missa pallen när det nu var så nära, avslutar Jeppe

KSSS Barometern i Hyères slutresultat 

3. Josefin Olsson, Laser R,                                                                                                       4. Jesper Stålheim, Laser S,
11. Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX  
16. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 herr

35. Ida Svensson/Rasmus Rosengren, Nacra,

Björn Johansson