Smoke on the water

Tim Shuwalow och Olof Detlefsen vann i helgen KSSS prestigefyllda klubbmästerskap i lätta vindar.

Baggen såg länge ut som Genèvesjön måste ha sett ut efter det att kasinot i Montreux brann ner under Frank Zappas berömda spelning 1971 och Deep Purple fick inspiration till en av världens mest ikoniska rocklåtar. Det var dimma. Mycket dimma. Om denna dimma inspirerade till nya rockklassiker får vi se. Men en sak är klar - när den väl lättade inspirerade den till seglingsstordåd! 

Denna upplaga av KM bjöd på lagtävlingar i C55:or. 18 ekipage fick plats runt den tajta och bryggnära bansträckningen. Kul för publiken som fick se familjebåtar som Leuckfeldts, Kjerstadius, Hedbergs, Gross, Whitmores och Saléns göra upp. Ett trevligt sätt att umgås med familjen en lördag i oktober. 

- Detta klubbmästerskap i KSSS är nu klart efter täta dueller i lätta vindar och gott samarbete och bra stämning bland deltagarna. Ett särskilt tack till Bengtsson/Carlsson för ovanligt bra skick på C55:ordna och Thomas Furuskog för superb förplägnad! Tack alla för deltagande, säger Patrik Salén, seglingsledare för eventet.