Svårseglat i Rio dag fyra

Anton och Fredrik gjorde den bästa svenska insatsen idag. Det var den första dagen som 470 fick segla på den nya inre banan, Aeroporto. Där finns det bara plats för kryss läns bana och därefter ökar man antalet varv för att få ut targettime (60 min för 470). Lite förbannad idag, säger Anton vi får inte till våra starter helt enkelt. Två möjligheter kvar imorgon.

På en av de yttre banorna seglade laserklasserna i en extrem lätt sjöbris som bara vägrade att fylla på. Efter tre h väntan kom det igång. Rätt tuff väntan ute på ”fjärden ” i den stekhetta som rådde.

Jesper kom i kläm riktigt i starten, men räddade upp sin segling på att bara ligga i tryck och bra vinkel. Jag trivs väldigt bra här ute, men idag ville det sig inte riktig, även om vårt sista varv på banan blev riktig bra. Svårt dock att segla igenom alla, avslutar Jeppe som ligger kvar på en 15:e plats efter en 12:a idag.

Josefin gjorde sin bästa start på regattan och tog ledningen efter halva kryssen. Starten gick i extremt lättvind 2-3 knop. Sjöbrisen tar över på halva banan och vrider upp 40 grader. Josefin klarar ändå att komma runt topp tio. Gör en bra läns, men vinden tar slut nere i gaten och det blir en ny omstart. Ligger och krigar mitt i banan på andra kryssen, vilket kostade mycket meter mot täten. Kommer ändå runt sista kryssmärket som 15:e båt. Gör som sin vana trogen, en bra läns igen, separerar ut i lovart och får mer tryck än de andra och tar fem båtar och kommer in som tio i mål. Jossan tappade en båt totalt och ligger nu sjua.

Laserklassen ligger nu ett race efter programmet. Tre seglingar imorgon och allt är vidöppet för det båda.

Seglingarna avslutas på söndag med medaljrace.

 Följ oss gärna på:    

http://www.copabrasildevela.com.br/#!c_services/c1ger

KSSS barometer efter tre dagar.

7. Josefin Olsson

7. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström

15. Jesper Stålheim

Utom tävlan:

10. Viktor Bergström/ Niclas During

13. Carl Fredrik Fock/ Marcus Dackhammar