Svart Optigrupp körde stenhårt trots vinterns återkomst

Under friska förhållanden inledde KSSS Juniorer sin tredje träningshelg på Baggensfjärden i Saltsjöbaden. Minusgrader och snöfall under natten hindrade inte ett dussin seglare från att på sig sina torrdräkter och träna i -5°C och starka vindar uppemot 10 m/s.

Träningen i helgen kördes av Björn Herrmann och Ton Thörn och är en del av KSSS satsning på unga seglare. Ungdomarna ingår i träningsgrupp svart där alla har valt segling som sin primära idrott. Träningsupplägget är tufft och kompletteras med mycket resande till regattor och träningsläger. Många har som dröm att bli professionella seglare när de blir äldre.

I påsk splittras gruppen för olika träningsläger i Gardasjön, Italien eller Medemblik, Holland. Kort därefter inleds en sista träningsperiod innan säsongens första stora tävling ”Rikskval 1” går av stapeln på hemmavatten. Vi kan inte sia om resultatet men vi vet att vi är väl förberedda och att motivation är på topp.

Hört på hamnplan i helgen:

Calle Lagerberg fick frågan om han frös?

”Jag blir förbannad. Det är för varmt!”

                          

Tränarna undrade helt kort vad Tindra Forssens strategi var?

”Segla till märket.”

                            

Vi frågade Ask Lindstedt hur träningen gick

”Jag ägde havet…….. tills Ton vattenfyllde min båt…”


KSSS bedriver utöver KSSS Optimist Svart träning på alla nivåer i Saltsjöbaden och Djursholm. På somrarna genomförs även dagläger som är ett fantastiskt steg in i KSSS träningsverksamhet..

Optimistjollen är med sitt lådformade skrov och ikoniska segel Sveriges populäraste jolle bland ungdomar. Trots sin ovanliga design är båten lämpad för både nybörjare och proffs. Är man sugen på att prova på ska man kontakta Katarina Persson (katarina@ksss.se) för lägerdeltagande. Har man tidigare varit på ett läger och vill ta steget vidare är det Anders Bengtsson (anders@ksss.se) som hjälper dig vidare i din utveckling.