Svensk seglings talanger får nytt stöd

I dag lanseras Svenska Medaljlotteriet - ett nytt digitalt prenumerationslotteri, vars överskott kommer att gå till bland andra Svenska Seglarförbundet.

Visionen är att förverkliga fler idrottsdrömmar.

Under de senaste åren har svensk segling haft stora medaljframgångar med bland andra Fredrik Lööf och Max Salminens OS-guld i Starbåt och Josefin Olssons VM-silver i Laser Radial. Hela svenska samhället påverkas positivt av internationella framgångar.

- Men resan till framgång är ibland lång och svår, och för många seglare förverkligas inte idrottsdrömmen. Det behöver satsas mer resurser för att utveckla fler talanger och inte tappa dem för tidigt, säger Stefan Rahm, Förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet, som själv har erfarenheter från olympisk segling.

Svenska Medaljlotteriet har skapats för att ge svensk idrott bättre förutsättningar för att på sikt vinna fler internationella medaljer. Överskottet från lotteriet kommer att gå till Svenska Seglarförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Svenska Skidförbundet och börja delas ut under första kvartalet 2016. Summorna beror på antalet lotter köpta lotter.

- Det är fantastiskt kul att vi nu har ett samarbete på plats där vi kan hjälpa talanger att nå sina drömmar. Det här ger oss nya möjligheter att stötta duktiga seglare, säger Lena Engström, Ordförande för Svenska Seglarförbundet.

– Sverige är ett litet land, men vi är bra på att skapa framgångar med varandras hjälp. De som deltar i Svenska Medaljlotteriet gör en viktig insats för att förverkliga fler idrottsdrömmar och skapa bättre förutsättningar för att vinna nya internationella medaljer i framtiden. Dessutom har de såklart chansen att själva vinna guld eller andra vinster i lotteridragningen varje fredag, säger Stefan Persson, Marknads- och försäljningschef på Svenska Medaljlotteriet.