TV4 Sport visar Artemis Racing - Sveriges största idrottssatsning

Tisdag 14 april kl 18, visar TV4 Sport och TV4 Play första avsnittet av ”America’s Cup: Artemis Racing - Sveriges största idrottssatsning”. I sex avsnitt, under 2015, kommer tittarna att få följa Artemis Racing och förberedelserna inför den stora America’s Cup-finalen som avgörs på Bermuda 2017.

I besättningen finns bland andra de svenska hjältarna från London-OS 2012 – guldmedaljörerna i starbåt, Fredrik Lööf och Max Salminen. De är två av totalt sju OS-guldmedaljörer ombord på Artemis.

– Att få tävla i America’s Cup är alla seglares dröm. Det här är seglingens motsvarighet till formel 1 och att vi nu får ett eget program i svensk TV är fantastiskt. Det här är för häftigt för att inte visas, säger Fredrik Lööf och fortsätter:

– Vi tävlar med så kallade ”flygande katamaraner” som gör uppemot 50 knop. Därför känns det roligt att vi i programmet, på nära håll, får visa upp vad som händer bakom kulisserna – ombord på båten, i vår båtfabrik i San Francisco, på resorna världen över och i de förberedande tävlingarna inför finalen.

I slutet av augusti kommer America’s Cup-cirkusen till Sverige. Då är Göteborg värd för en av deltävlingarna i America’s Cup World Series, som är ett kval inför finalen. Totalt kommer tre-fyra kvaltävlingar att arrangeras under 2015.

Programmet ”America’s Cup: Artemis Racing - Sveriges största idrottssatsning” kommer givetvis även att följa dessa deltävlingar på nära håll.