Team SCA på jakt – Alvimedica i sikte

En vecka efter starten av etapp tre av Volvo Ocean Race, från Abu Dhabi till Sanya i Kina, kan Team SCA på lördagen se tillbaka på en bra natt.

De har hållit Mapfre stången och jobbar målmedvetet och hårt för att knappa in på avståndet till Team Alvimedica.

Så här skriver Corinna Halloran från den svenska tjejbåten SCA:
Dagen gryr. Alvimedicas siluett är fortfarande inom synhåll där borta i horisonten. Det är en härlig känsla att vara på jakt. Det är ett glatt gäng ombord Team SCA denna morgon.

Minuterna går sakta i den lätta vinden. Vi har fallit in i en något monoton rytm. Vaktschemat rullar på. Sam och Carolijn diskuterar upplägget de närmaste timmarna. Libby blandar sig i den mer långsiktiga planeringen. Seglarna på däck pressar sig allt hårdare och hårdare. Seglarna under däck vilar.

Dygnet runt kretsar tankarna kring racet. Vi jagar – och är jagade. Alla är inom räckhåll för alla. ”Alla jagar ledarbåten”, säger Libby och fortsätter. ”Vi pressar varandra för att segla snabbar och snabbare, för att komma ikapp Dongfeng.”

“Vi har aldrig riktigt varit i den är situationen förut”, förklarar Carolijn. ”Att vi kan se båten vi jagar, i det här fallet Alvimedica. Kortsiktigt gäller det att hänga på gänget. Samtidigt får vi inte glömma vår långsiktiga plan. Vi måste balanser båda sätten att tänka och konstant ifrågasätta om vi är på rätt spår.”

Vi jagar vidare. För några dagar sedan var Mapfre vårt byte. Idag är det Alvimedica. För att lyckas måste vi arbeta tillsammans. Vara vårt bästa jag. Rytmen ombord är avgörande. Var och en måste äta bra och vila tillräckligt för att kunna prestera maximalt på däck och gå till attack när det behövs. När ögonblicket kommer ska vi vara redo….