Team SCA till Sanya som sjätte båt

Svenska Team SCA seglade på tisdagen över mållinjen i kinesiska Sanya som sjätte båt av etapp tre i Volvo Ocean Race 2014-2015. Den kvinnliga besättningen har lärt sig mycket under den svåra etappen och även om de kom sist, så är motivationen fortfarande hög ombord.

– Vi vet att vi måste förbättra oss, men vi känner att vi lär oss allt mer för varje etapp. Vi känner att vi blir allt starkare som ett team och vi är övertygade om att vi kommer att göra bättre ifrån oss på etapp fyra, säger skepparen Sam Davies.

De sex båtarna kom alla till etappmålet i Sanya på tisdagen efter 24 dygn till havs sedan starten i Abu Dhabi. Nu väntar tolv dygn av vila och förberedelser innan det är dags för nästa etapp, från Sanya till Auckland på Nya Zeeland. Och den kvinnliga SCA-besättningen har knappt kommit i hamn innan de vill ut igen:

– Den här etappen var en ny erfarenhet för oss alla eftersom ingen ombord tidigare seglat i de här vattnen. Men vi tyckte om att segla i Malackasundet och längst med Vietnams kust. Och det var spännande att ta sig an de svåra områdena med tidvatten och massor med båtar runt oss, säger Sam Davies och avslutar:

– Det finns en känsla av otålighet ombord. Vi vill ut på havet igen så fort som möjligt för att visa att vi kan göra bättre ifrån oss.