Trött och varmt i Copa del Rey

Efter att ha blivit fråntagna sina placeringar i race ett till och med åtta pga felaktiga korrektionsvikter i den hyrda båten var KSSS-skepparen Johan Rockström på fredagen tillbaka på banan i Copa del Rey igen.

Det kom att bli veckans varmaste dag med nästan 40 graders värme som frestade hårt på våra svenska seglare vilka inte är vana vid den sortens hetta. Besättningen drack cirka 4 liter var under dagen men hade ändå tappat två kilo i kroppsvikt när de kom iland efter seglingarna.

Förutom värmen så blev väntan på start också lång, med planerad start var kl 13 var man ute på sjön redan vid kl 12 men sjöbrisen ville inte komma igång ordentligt förrän framåt halv tre. Väl igång lyckades Johan och hans besättning frambringa energi att starta bra och hängde med fältet väl i början men halkade ner till en nionde plats i mål.

Dagens andra race startade strax före klockan fem på eftermiddagen och trots ihärdigt drickande med Resorb tabletter var besättningen rejält trött och hade tydlig vätskebrist. Det blev svårt att få till den koncentration som krävs och följden blev en 11:e plats i mål. En av dagens höjdpunkter var annars ett stimm med delfiner som cirklade runt båtarna i banan.

Lördag är sista seglingsdagen i årets Copa del Rey.