Nyheter

Tuff start för Rockström i Copa del Rey

2015-08-04 - Kappsegling Som förstagångsdeltagare i Copa del Rey på Mallorca fick KSSS-besättningen i Rocket Racing Team en trög start. Svårigheter att tolka de lokala förhållandena med relativt dåligt tryck i motsvarande vind som hemma hade besättningen svårt att hitta tempo och vinnande väg.

En nära kollision med en rysk X-35 i dagens andra race där ryssen masttopp gick igenom storseglet hos svenskarna gjorde inte saken bättre. Dagens två race slutade med en nionde och en tionde placering av totalt elva båtar.

- Förhållandena är fantastiska. 3-7 m/s, soligt och 30 grader varmt med hög luftfuktighet är klart annorlunda mot att segla hemma i Sverige. Den lokala klubben RCNP har ett fantastiskt arrangemang med stor social fokus runt seglingarna. Det finns ett stort poolområde där våra familjer kan spendera dagarna och hela klubbområdet till en stor After Sail med mat och dryck till alla seglare, berättar Johan Rockström.

Med seglet på reparation hos Doyles lokala loft i Palma över natten hoppas Johan Rockström med besättning på bättre placeringar på tisdagen då två seglingar körs.