Tung svensk utgång på 49er VM

Det blev tyvärr "tumme ner" för de svenska 49er seglarna, då ingen båt kvalade in i guldfinalen. Sylvan/Anjemark låg innanför inför sista racet under "the magic boundary", dvs topp 25. De behövde komma topp 15, men fick inte till det alls i sista kvalracet. De tre nationsplatserna som det seglas om kan bara ARG, GER, POL, CRO, BEL eller JPN ta.

Det blev inte som vi hade tänkt oss, säger en besviken Carl efter kvalseglingarna i Buenos Aries på 49er VM. Visserligen har vi en chans kvar, men även den blir tuff att ta.

Antagligen, om inget konstigt händer, så är POL och GER de starkaste  europeiska korten här på VM för att ta de åtråvärda platserna. De svenske får en sista chans i ett Europakval på Mallorca i slutet av mars 2016.
Blir det då CRO och BEL som vi skall fightas med om en plats har vi stora möjligheter att det blir verklighet, avslutar Marcus.

 Vi följer silverfleeten och hoppas killarna kan ladda om..... En segling och en orolig himmel började med en tjuvstart. Herrarna prövas hårt. 
Fritt ras i tabellen.......

 

Björn Johansson