Välbesökt kappseglingsforum på mässan

Det var folkligt, festligt och nästan fullsatt när KSSS stod som värd för båtmässans kappseglingsforum. Drygt 180 personer av de inbjudna dock upp på fredagseftermiddagen ute i Älvsjö. Det var mer än en fördubbling av antalet besökare jämfört med förra året.

De som kom, fick se och höra några av Sveriges mest meriterade seglare prata, framför allt om framtiden. Där fanns OS-mästaren Fredrik Lööf som berättade om sin satsning på America´s Cup i det svenska Artemisteamet. Team SCA:s On Board Reporter i Volvo Ocean Race, Anna-Lena Elled, berättade i en TV-intervju från Auckland hur det var att som första svenska tjej på 13 år att segla en etapp i racet. KSSS Julia Gross och Anton Dahlberg pratade om sina OS-satsningar. Sedan kom seglarförbundets Marit Söderström Nord och berättade om förbundets satsning på talanger och vad hon tror är nyckeln till att locka unga till kappsegling.

Matchracingveteranen Björn Hansen pratade om matchracing och hans satsning på ännu ett år i Världscupen och sist men inte minst fick KSSS ordförande, Staffan Salén, prata lite om sällskapet i allmänhet och ÅF Offshore Race i synnerhet.

Eftermiddagen avslutades med att ”Allt för Sjön” bjöd på lite god mat och dryck, samtidigt som Team SCA lottade ut fem Team-jackor från Helly Hansen.

Förutom KSSS kappseglingsforum har det varit en intensiv vecka ute på båtmässan där KSSS, för andra året i rad, hade sin monter i absolut bästa strategiska läge, precis intill ingången till A-hallen. Veckodagarna var rätt lugna medan helgdagarna haft bra trafik. Många medlemmar kom förbi och hälsade, många andra stannade till och kollade in SCA-modellbåten. Frågorna rörde mest medlemskap, ungdomsläger och när tävlingsinstruktionerna för ÅFOR blir officiella. Det kom också en hel del frågor om seglarskola för vuxna.

Hängningstävlingen var uppskattad och även om det inte var många tävlande så var de som deltog mycket målmedvetna och tog verkligen i. Många uttryckte sin uppskattning över att KSSS var med på mässan – inte minst för det symboliska värdet att vara på plats när båt-Sverige möts.