Världscup i Hyères, Frankrike

Fem KSSS-båtar är rankade topp 40 i världen och är uttagna att segla världscupen i Hyères. Frankrike. Det är lätt att förvänta sig bra resultat när man är rankad högt, men denna vecka blir det skillnad. 40 båtar på linjen och extremt tight racing, minsta lilla misstag kommer att kosta poäng, men samtidigt ett bra" move" kommer att göra stor skillnad i enstaka race.

En rak serie med medaljrace som avslutning för de tio bästa. Detta är det nya conceptet för olymiska segling. Visserligen är det den tredje världscupen i år men först gången med detta innehåll. Våra seglare visade att"hemläxan" var gjord på Mallorca. Många träningstimmar är genomförda. Alla fem som är med här kommer att ta för sig med råge. Våra svenska seglare slåss också om en för OS plats i Rio som seglas i augusti månad. Främst är det väl 49 er FX tjejerna som utmanar varandra. De övriga båtarna 470 herr, Laser R o S känner sig rätt hemma även om 470 killarna kommer att känna pressen. De har en stabil grund och bra dagsform.

Utmanarna Ida och Rasmus, i Nacran kommer att visa att de växt till sig under vintern. här finns potential om en extremt god framtid, men skall matchas med varsamhet.

Vi startar imorgon onsdag.

Hoppas du hänger på....

KSSS Barometern på Världsrankinglistan inför Hyères
4. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 herr
6. Josefin Olsson, Laser Radial
15. Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX
20. Jesper Stålheim, Laser S
43. Ida Svensson/Rasmus Rosengren, Nacra

Björn Johansson