Nyheter

Wille Kark KSSS uttagen till ISAF Youth Worlds

2015-09-23 - Kappsegling Laser Radialseglarna Vilma Bobeck och Wilhelm Kark samt 29er besättningarna Hanna Höije/Emma Fridolfsson och Theodor Kraft/Simon Alm säkrade i helgen en plats i det svenska laget till årets ISAF Youth Worlds som seglas i Langkawi, Malaysia slutet av året.

Efter två kval i respektive klass under augusti och september är nu det svenska laget till årets ISAF Youth Worlds klart. Totalt har 55 seglare deltagit i kvalserien fördelat på 31 seglare i Laser Radial (10 tjejer och 21 killar ) och 24 seglare i 29er (10 tjejer och 14 killar), samtliga födda 1997 eller senare.

I de två tjejklasserna stod Vilma Bobeck, BooSS, Laser Radial och Hanna Höije/Emma Fridolfsson, KKKK, 29ere i en klass för sig.  I killklasserna däremot var det en hård fight som inte avgjordes förrän i de sista delseglingarna och då var det Wilhelm Kark, KSSS i Laser Radial och Teodor Kraft/Simon Alm, GKSS som var vassast.

Årets ISAF Youth Worlds seglas i Langkawi, Malaysia 27 december till 3 januari viket innebär en lång säsong för de svenska deltagarna och möjlighet att finslipa formen under senhösten. Karin Almquist och Charlie Ekberg Ehnlund kommer att leda laget i Malaysia och följa upp seglarnas förberedelser fram till avresan.

ISAF Youth Worlds är världens mest prestigefyllda juniortävling och många av världens främsta seglare som Ben Ainsley och Russel Coutts har stått på pallen. Men även våra svenska juniorseglare har fått fina framgångar de senaste åren med Julia Carlssons guld i Laser Radial 2012 och Ida Svensson och Rasmus Rosengrens silver i 29er året efter.

Saxat från Svenska Seglarförbundet.