World Cup i Miami 2015

Lugnet före stormen. Tävlingstemperaturen ökar nu när väder tempen går drastiskt ner. Väderutsikterna ser lovande ut för Miami Olympic Class Regatta.

Aldrig har denna världscup här Miami samlat så många båtar som 2015. En förklaring kan vara 20 månader kvar till OS, en annan kan vara det nya ISAF:s rankingsystemet, där man inte har "råd" att stå över för att kvala in på de övriga WC 2015( Hyères och Weymouth), där bara de 40 bästa får vara med.

KSSS ställer upp med det bästa vi har. Självklart är våra ess med i form av Josefin Olsson, Laser R, Jesper Stålheim, Laser S, Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström,470, Julia Gross/ Cecilia Jonsson, 49er FX, som vi hoppas skall få en bra start på det nya året.

Utöver dessa kommer våra utmanare Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark i 49er, Ida Svensson/Rasmus Rosengren, Nacra och Adam Holm och Fanny Baumann i RSX. Fyra ekipage som vi hoppas mycket på denna säsong. Vi hoppas att de kommer att ta ytterligare ett steg i sina fortsatta satsningar mot nästa OS 2020.

Häng med kommande vecka. Första racet är på måndag för alla klasser. 16.00 svensk tid.

Björn Johansson