X-35 VM i Köpenhamn med tre KSSS-båtar startar idag

Idag, onsdag, startar X-35 VM i Köpenhamn med tre KSSS-besättningar på startlinjen, Nautiska Racing med Douglas Eklund som skeppare, Xit Racing med Robin Törnqvist och Rocket Racing med Johan Rockström.

Nautiska Racing, med Björn Hansen som taktiker, räknas som en av favoriterna tillsamman med de två finska båtarna Audi e-tron och Audi Ultra.

Igår seglades tune-up på eftermiddagen där Nautiska ledde sista länsen in mot mål men valde att inte gå i mål då det sägs betyda otur att vinna ett tune-up. Bland övriga KSSS-båtar i toppen fanns Rocket Racing på en femte plats.

Tävlingarna arrangeras under X-Yachts Gold Cup som också har cirka 100 tävlande båtar totalt i både familjeklasser och i andra tävlingsklasser. Seglingarna hålls utanför Tuborg hamn av Kunglige Dansk Yachtclub, KDY, som bjuder på strålande väder hittills och en rad spännande aktiviteter på kvällarna.

Följ resultaten på www.x-yachts.com men också på respektive teams Facebook sida, på ksss.se kommer det också finnas dagligen uppdateringar från teamet.