Andra deltävlingen i Allsvenskan 2016

I helgen är det dags för andra delseglingen av Allsvenskan i segling. Den här gången är det Ekerö Båtklubb i Mälaren som står för arrangemanget och KSSS skickar Niklas Edler, Linnea Floser, Bea Törnsten, Martin Wigforss och Fredrik Appelberg.

Första deltävlingen avgjordes i Motala 20-22 maj och KSSS representerades med den äran av Erik Skoting, Jacob Lundqvist, Linnea Floser  och Oscar Lundqvist (bilden). Det blev till slut en tredjeplats för KSSS unga lag efter fyra segrar, tre andraplatser och tre tredjeplatser - och endast tre poäng efter Kullavik som vann och en poäng efter Cape Crow Yacht Club som blev tvåa.

Konceptet för Allsvenskan är publikvänliga korta race nära land som är lätta att följa. Total avgörs serien med fyra delseglingar där den första nu är avklarad. Därefter följer Allsvenskan i Ekerö (10-12 juni), Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september). Det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet. 

De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing Analytics på www.allsvenskansegling.se

När säsongen är över är topplaget vinnare av Allsvenskan Segling och den som får representera Sverige i Champions League 2017. Tvåan och trean får delta i en kvaltävling för att försöka ta sig till Champions League. De tre sista lagen åker ur allsvenskan.

Ställningen efter första deltävlingen:

Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb


Cape Crow Yacht Club
Kungliga Svenska Segelsällskapet


Ekolns Segelklubb
Halmstads Segelsällskap
Segelsällskapet Kaparen
Göteborgs Kungliga Segelsällskap
Strängnäs Segelsällskap
Malmö Segel Sällskap
Hjuviks Båtklubb
Örnsköldsviks Segelsällskap
Värmdö Jolleseglare
Jollekappseglarna Västerås
Sotefjordens Segelsällskap
Oxelösunds Segelsällskap
Läs mer HÄR