Nyheter

Äntligen Jeppe!

2016-08-13 - OS Det blev Jesper Stålheims dag på OS idag med fantastiska 2,3 som tog honom närmare det hägrande medaljracet. Tyvärr har Jesper haft det lite motigt de andra dagarna och en tung missbedömning uppe vid ett kryssmärke i ett av racen, där han låg femma och tappade tio båtar i den seglingen. Jesper ligger nu på 14:e plats och två möjligheter till imorgon att slå sig in till medaljracet och topp tio. Vi håller tummarna!

470 killarna Anton och Fredrik fick bara en segling och en topp åtta och ligger nu på en sjätte plats, bara fem poäng från medaljplats.
Josefin, en klippa, hon började formidabelt med en trea och sen en 14:e, där hon kom lite fel på första kryssen. En total femte plats 13 poäng från medaljplats.
49er FX tjejerna fick bara till två race inne på Sockertoppsbanan.11, 6 lägger Lisa och Hanna på en perfekt nionde plats och fyra planerade race imorgon.
RSX brädorna har nu seglat sina tio race innan medaljracet på söndag. På herrsidan vinner inte oväntat NED före GBR innan medaljracet. POL, FRA och GRE gör upp om bronset. Anmärkningsvärt är att kinesen missar medaljracet. Han har varit rätt överlägsen på världscupen under året.
RSX dam är det lite tätare, där teoretiskt åtta tjejer kan vinna guld. Överraskande är att GBR ligger på åttonde plats. Nästa överraskning är att finskan tog sig till medaljracet. Fanny Baumanns träningspartner.
Imorgon kommer Max tillbaka i finnjolle, Laser kör sina sista race inför medaljracet, 470 får en vilodag och 49er FX som sagt tar ikapp och kör fyra.

Sverigebarometern är som följer:

5 Josefin Olsson efter 8 race
6 Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström efter 5 race
9 Lisa Ericson/ Hanna Klinga efter 2 race
12 Max Salminen efter 6 race
14 Jesper Stålheim efter 8 race

Stay tuned

Björn Johansson