Dagens starter i ÅFOR

Dagens starter var samlade, med milda växlande vindar. I första starten, SRS C, var det en del båtar som provade sin lycka med spinnakers, bland annat Mithril, men de fick snabbt plocka ner den igen.

Startfältet i SRS C start 2 bestod bland annat av många vackra Linjetter som först låg i en tät klunga innan de stannade upp på grund av minskade vind. Snabbast iväg över startlinjen var båten Dehler 29an Citrus. 

Racets enda tjuvstart skedde i SRS DH och det var Shogun som var lite väl tidig över startlinjen men som, efter den obligatoriska vändning, snabbt kom tillbaka in i racet och seglade ikapp klungan. Pac-Man, förra årets totalvinnare i SRS, tog vinden högt och gjorde en jättefin och snabb start i det annars rätt spridda startsfältet. 

Arcona 430 Etoile de Mer i klassen SRS A var snabbast i starten men Grand Soleil 42R Wonder Boo Sai hann snabbt ikapp och förbi. Lady A och Teknova/Albat var också med och tampades i täten.

I SRS A bjöd Farr 30 Happy Yachting på en grymt snabbt start och for i väg som ett skott. Klungan som låg en bit efter bestod av Dymanat, Blue Cafe och Couple Consult. 

I Big Boat-starten stack holländska Tonnere iväg först, tätt följd av finländska Tokio II. Båda båtarna låg hög upp och fick bra vind. 100 fotaren Huyndai låg i mitten och trängdes. Som vanligt startade Classic-båtarna sist och det var damerna Britt Marie och Gerdny, båda SK95:or, som var snabbast över startlinjen.