Där rök den sista chansen.

Tyvärr fick Anton och Fredrik inte till det som behövdes den sista dagen för att vara med och slåss om medaljerna efter de 10:e racet. De snittade topp 8 och det lägger killarna på en femte plats och chansen att klara Sverige bästa placering på detta OS. Medaljrace idag onsdag som avslutning. Medaljerna går till CRO, GRE och AUS. Det finns en fjärdeplats att gå för, två poäng upp till USA.

Max Salminen fick en relativ okey start , ett bra spår i lä men inte lika fri som USA som gick upp i ledningen och höll det racet igenom. USA hade samma poäng som Max innan medaljracet idag så det hade krävts en vinst för att vinna ett brons. Medaljerna till GBR, SLO, USA.
FX tjejerna behövde en bra dag för att nå medaljplatserna, men tyvärr gick det andra hållet och vips var man inte ens med i medaljracet. Lite förvånande med tanke på att förväntningarna var rätt höga på tjejerna. Kanske just därför det svek. 11 totalt.

I 49er klassen har då NZL Buling /Tuke ledningen med 33 p och därmed vunnit sitt guld, Dåliga odds på spelsidan. 1:1, tror jag ! Medaljracet kvar att segla.
Nacra klassen fick nog sin mest otippade segrare genom ARG Santiago Lange med sin medseglare Cecilia Saroli. Framförallt med tanke på den sjukdom han genomlidit de senaste åren och kämpat mot sin cancer. Deeply impressed Santi. AUS silver och AUT brons.

Stay tuned, one more to go, 470 medaljrace ikväll och du hänger med.!

Sverigebarometern
5 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström inför medaljracet
6 Josefin Olsson (slutplacering)
6 Max Salminen (slutplacering)
11 Lisa Ericson / Hanna Klinga (slutplacering) 
16 Jesper Stålheim (slutresultat)

/Björn Johansson