Det är dags för start!

Ja, när jag skriver detta är det fortfarande lördagkväll. Jag hinner nog inte skriva på söndag morgon då jag ska ta mig in i tid till Stockholm och hitta en bra utkiksplats hör att se starten.

Just nu regnar det, men till söndagens start ska regnet vara borta och kanske kan solen titta fram.

Vädret är nog det viktigaste så här timmarna innan start. Vissa vill ha kryss, vissa vill ha undanvind. En och annan vill ha halvvind. Själv gillar jag att kryssa, även om det är motsjö och regn.

Väderprognoserna för söndagen tyder på sydliga vindar i ganska måttlig styrka. Det kan nog vara en ganska lämplig vind att få ut 221 båtar genom Stockholms skärgård. Men visst vore det kul med lite mer vid i starten för oss åskådare? :-) Sent mot kvällen kan det nog åter bli regn och vindarna vrider mot sydväst och väst.

Vädret framöver ser ut att ge ett snabbt race. Kanske inte så hårda vindar, men mycket västvind vilket varken ger kryss eller läns.

Halvvindar gynnar ju förståss båtar med långa vattenlinjer och stora genuer och gennakrar. Men det finns chanser för de andra också. Det ser ut att bli mycket variationer i vindriktning och vindstyrka.


tangosailing.nu drivs av Niklas Qvarnström