Dubbla pallplatser på Mästarnas Mästare

KSSS` Niklas Edler och Vilma Bobeck tog varsin medalj när 38 svenska kappseglingsmästare gjorde upp om den prestigefyllda titel Mästarna Mästare i Båstad i helgen. Segern gick dock till Patrik Sturesson och hans besättning från Cape Crow.

Mästarnas Mästare bjöd på skiftande förhållanden från lördagens hårda vindar runt 12 m/s till söndagens mer moderata vindar runt 4-5 m/s.

Niklas Edler (svensk mästare i Laser Master) har vunnit Mästarnas Mästare tre gånger tidigare och deltagit åtta gånger – vilket han är ensam om. Men den här gången fick han nöja sig med en silvermedalj. Även trean Vilma Bobeck (svensk mästare i E-jolle) har varit med tidigare. Blott 18-årige Vilma gjorde en mycket imponerande tävling när hon satte många oerhört meriterade och rutinerade seglare på plats.

Det var verkligen ett imponerande startfält som hade kommit till Laholmsbukten i helgen. Bland annat fanns en båt med de fyra OS-seglarna från Rio, Josefin Olsson, Max Salminen, Lisa Ericsson och Hanna Klinga som fått ett wildcard till tävlingen. Men de var inte ens bland de 16 bästa som tog sig till semifinal. Och i semifinalen blev det stopp för en annan, mycket rutinerad OS-seglare, KSSS Anton Dahlberg. 

Läs mer på www.mastarnasmastare.se