Nyheter

Ett finalrace som kom av sig.

2016-08-18 - OS Vårt hopp om en fjärde plats blev till en ny sjätteplats. Efter en riktig bra start kom killarna fria och fick göra precis det som de ville, men höger betalades sig alldeles för bra och SUI fick ett bra försprång. En liten höger skruv 50 m innan kryssmärket kom killarna ikapp och rundade med topp fem. Tyvärr var USA före och GBR alldeles bakom. Efter en halvseg läns föll det ytterligare bakåt och tappade även GBR och det var de enda två båtarna de kunde slå i totalen. Där försökte killarna komma in lite underifrån. GBR vågade dra höger direkt vilket också betalade sig och vår konkurrenter låg 2,3 efter andra kryssen och Anton o Fredrik på sjätte plats som också blev ställningen i mål. Fullt krig om silvret stod GRE och AUS för. Där, under andra kryssens slut tappade AUS gasten i vattnet och började tråla när det var som tätast, 50 meter för kryssrundningen. AUS kom tillbaka, seglade sida vid sida länsen ner och i "den tighta länsrundningen "klev" GRE gasten ur båten, men kom tillbaka snabbt upp igen men silvret var förlorat. GRE tog dock ett överraskande brons.

I 49erFX klassen blev det ett efterlängtat guld för BRA före NZL och DEN. ESP ledde inför finalen, men kunde inte "ta trycket" trots att det verkligen var deras före.
I 49er klassen var det kamp om silvret. Där fick vi in en KSSS are genom Nathan Outteridge/ "Goobs" som till vardags seglar för Artemis Racing.i AC laget.
Guld till NZL och brons till GER.

Vi hade stora förhoppningar på det svenska laget, men ingen var riktigt med nån gång under detta OS, bara kittlande nära. Förhållandena var riktigt trixiga, speciellt banorna på insidan. På utsidan hade de svenska många bra race och det där de flesta tog chansen att segla bra. Vi kan snacka om att vi skulle haft lite mer "grus" i fickorna" men det blev stolpe ut i de flesta fallen, tyvärr.
Det känns ändå fantastisk att vi har ett lag som kan och jag hoppas vi kan få de flesta att hänga i en ny olympiad mot Tokyo 2020 och då också få med en 49er som jag verkligen tyckte skulle fått chansen även denna gång.
Forza KSSS och Sverige mot nya höjder.
Det kommer alltid ett nytt OS ,va och vi kommer att vara förberedda även då.

Stay tuned
Sverigebarometern slutplacering
6 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström /coach Gideon Kliger
6 Josefin Olsson /Thomas Rahm
6 Max Salminen / Dane Sharp
11 Lisa Ericson / Hanna Klinga /Paul Brotherton
16 Jesper Stålheim/ Fredrik Lassenius/ Johan Barne

Tack för att ni höll oss på sträckbänken !

/ Björn Johansson