Historiskt bra kvalserie av Team KSSS Optimister

Efter helgens sista rikskval i Kullavik så är det nu klart att vi har inte mindre än 17 seglare vidare till sommarens mästerskap. KSSS har i år seglare till både VM, EM och JNM i optimist.

Helgen är över och det är måndag igen men idag är man extra lätt på fötterna när man kliver in på jobbet! Samtalen kom in under söndagskvällen med rapporter från optimisternas sista rikskval i Kullavik. Det var rapporter om att det  hade gått väldigt bra för Team KSSS.

När det hela var helt klart och resultatlistan satt på väggen så hade inte bara Hugo Liljegren vunnit helgens kvalregatta utan  sjutton av seglarna i Team KSSS hade tagit sig till olika mästerskap i sommar!  Det visade sig att 2st gått till VM, 5st till EM och 10st till JNM. Man blir varm i magen och stolt över Optimisterna i Team KSSS när man vet vad som ligger bakom!

Därmed vill jag nu lyfta två killar lite extra en dag som denna! Detta då det bakom seglarna måste finnas bra tränare som utvecklar och lyfter dom på vägen annars når man inte ett resultat man gjort i år.

Dessa tränare heter Ton Thörn och Björn Herrman och dessa killar har nu under några år har jobbat målmedvetet med att bygga ett bra team bland Team KSSS svarta optimister. Ton och Björn har gjort ett fantastiskt jobb med att lyckas få med sig både seglare och föräldrar på sin målsättning om mycket träning och att man gör det som ett team tillsammans. Detta syns på vår träning, det är bra sammanhållning mellan seglarna på land men också bra tempo på vattnet!

Killarna la tidigt upp en bra plan och har fokuserat på bra träning och bra teamkännsla och har genomfört planen. Förutsättningen för att detta skulle lyckats fullt ut har de lagt mycket tid på att svetsat ihop seglarna i Ranängen och Saltsjöbaden till ett stort lag. Det är därför extra kul när tränare får utdelning för det enorma jobb som de lagt ner tillsammans med seglarna! Stort Grattis, bra jobbat hela Team KSSS! 

Detta smittar av sig och det sprider sig sakta men säkert ner till de andra optigruppernas tränare och seglare. 

Nu väntar JSM i juni och jag ser fram emot att komma till Västerås med alla våra seglare och Tränare!

Följande KSSS seglare har gått till mästerskap:

VM

Rasmus Granzin 

Hedvig Liljegren

EM

Hugo Wigh

Lova Forssen

Calle Lagerberg

Hugo Liljegren

Simon Granath 

JNM

Tindra Forssen

Hanna Maurer 

Line Thunman

Sofia Levin Håkansson 

Ludde Löhr

Melker Brenton

Albert Norlen

Erik Norlen

Oscar Löfgren 

För Rikskvalens totala resultat klicka här 

För helgens resultat klicka här

//

Anders Bengtsson, Ansvarig träning KSSS