Höstcupen tillbaka – i nytt SRS-format

Nu i helgen 17-18 september körs Höstcupen presented by Liros och Bart´s Bash på Baggensfjärden. Från och med i år har vi ändrat formatet till SRS Big Boat. Drygt 20 båtar är hittills anmälda och förhoppningsvis körs sex race lördag-söndag.

Söndag morgon klockan 10.30 startar Big Boats i Bart´s Bash, tio minuter senare drar de mindre båtarna i väg, i samarbete med Skota Hem.

- Vi har fått beröm för detta nya grepp från många intressenter, säger seglingsledaren Patrik Salén och fortsätter:
- Vi har hämtat lite inspiration från Marstrand Big Boat Race, bland annat för att göra kappsegling mer tillgängligt och attraktivt. Vi har fått en ny sponsor i tågvirkesleverantören Liros och på hamnplan kommer åskådare och tävlande att kunna stilla hungern hos Foodtrucks by Raymond.

Det har funnits en efterfrågan i Stockholmsområdet på fler bankappseglingar för flertypskölbåtar, speciellt på hösten. Vår målsättning är att KSSS Höstcup ska vara den naturliga säsongsavslutningen för större kölbåtskappsegling i Stockholm och en regatta där både entypsklasser och SRS båtar deltar.

Med KSSS anläggning i Saltsjöbaden som utgångspunkt kommer minst sex bankappseglingar att arrangeras på Baggensfjärden, förhoppningsvis fyra på lördagen och två på söndagen. Söndag förmiddag inleds traditionsenligt med Bart´s Bash, världens största kappsegling som seglas till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis” 2014.

Första året med Höstcupen för SRS Big Boat blir lite av ett test, både avseende deltagare och arrangemang. Vi har i år valt att begränsa deltagare så att båtar med SRS 1,200 och större deltar i seglingarna, för att få ett mer homogent startfält och kunna ha en startgrupp. Redan nu är det klart att X-Yachts Cup Sthlm med X-99 och X-35 kommer ha sin säsongsavslutning på Höstcupen.