Ingen ström till hamnen!

Bryggorna börjar fyllas på och närmare 160 båtar har checkat in, allt enligt hamnkapten Christoffer Dohrn: ”Det är gott sjömanskap i år vid tilläggning. Det har blivit knepigare nu när vinden drar i och är byig. Men samtidigt är det avsevärt lättare eftersom Stockholms Hamnar stängt slussen vid Norrbro som orsakar ganska kraftiga strömmar i vårt hamnområde.”

13 hamnvakter servar de fem rörliga pontonbryggorna dygnet runt. Christoffer gör sitt tredje år som hamnkapten. Men det hindrar honom inte från att på söndag hoppa på Dehler 45-an ”Solong” för att delta i tävlingen…

Enligt vice tävlingsledare Karin Holmsten är nu drygt 100 båtar certifierade, kontrollerade och klara. Varje båt har fått ett informativt ”id-kort” att sätta på akterpulpit, nummerlapp, seglingsinstruktioner samt en snygg svart ryggsäck/goodiebag med gåvor från sponsorerna. Race Office flyttar genast efter starten ut hela sin teknik och verksamhet till Sandhamn. Tävlingskontoret sysselsätter 10 personer. Tillkommer fyra personer i mätorganisationen samt ett flertal besiktningsmän.