Internationell gästdomare imponerad

Günther Fossler är internationell domare från Wien Yacht Club i Österrike. Han har genom ett utbytesprogram via segelklubbarnas gemensamma organisation EUROSAF blivit uttagen till att agera domare under KSSS Olympic Class Regatta.

 Detta är en del av ett internationellt domarutbyte klubbarna emellan. Günther dömer laserklasserna. Han har visserligen bara varit i Saltis i en dag men är redan imponerad av hela evenemanget:

– Marvellous! Det är fantastiskt kul att se så många unga som är attraherade av segling, speciellt Optimist och Laser. Det är också imponerande att så många kommer från hela Norden för att delta i ett tvådagars event.

Han bedömer attityden hos våra unga seglare vad gäller regler och uppförande som mycket gott. Under lördagen var det bra vindar och det gjorde att det inte fanns plats för regel 42 - rocking and pumping the boat. Det var inte heller många protester.

Idag när det är mindre vind förväntar sig Günther att det kommer att bli lite mer action från hans sida.

- Svaga vindar gör att alla måste segla mer aggressivt. Det kan göra så att det uppstår fler svårbedömda situationer där jag får dela ut fler flaggor.