Nyheter

Jossan och Jeppe med utan att blixtra helt.

2016-08-08 - OS Jag är rätt lugn i kroppen trots lite missar här och var, säger Jesper. Likadant här säger Jossan. Det känns ändå skönt att vi är på rull. Båda våra medaljhopp började med en bra och en halv kass om man skall vara riktig uppriktig. Som vanligt börjar en viktig segling med en vindriktning som är ovanlig i första racet. Klassiskt. Större vindhål än vanligt. Klassiskt. Det andra segling vred vinden till höger och en riktning som var "vanlig" men fortfarande svårt.

Laser killarna var först ut i ytterloopen. Vinden var ovanligt puffig och svår men Jesper fick ihop den första seglingen riktig bra med en tia. Det såg tungt ut för AUS Burton som verkligen är en av guldfavoriterna som rundade sist de första två märkena första seglingen. Den andra seglingen bjöd på lite större skillnader i vindtrycket. Om man hamnade i de stora vindhålen och båtar som skjuter ut på kanterna och de går hem blir det svårt att segla på säkerhet, säger Jesper.

Josefin började också lite trevande i första  och även i andra. Var hon tagen av stundens allvar tro? Josefin bestämde sig sent för att gå ner mitt på linjen i andra och följa de andra tättjejerna att gå med på skiften. Det straffade sig hårt, då hon hamnade på insidan av alla och hamnade djup ner i säcken, hon fick aldrig första trycket som de båtar som var utanför. Avlutade babord in mot märket och slog ivrigt på insidan och klarade inte märket  utan fick göra en loop som gjorde saken ännu tyngre. Väl runt som 26 e båt började klättringen. Tretton båtar seglades förbi på en läns visar åter igen Josefins styrka. Andra kryssen inte lika stråkig, men fortfarande fina skift att slå på som är en annan specialitet som Jossan äger och plockar ytterligare fem båtar. Sen blev det lite långt fram till täten, men att hon skulle "åka" förbi ett par till på länsen ner var ingen överraskning. En bra sjätte plats gjorde scenen lite goare inför morgondagen två race.

Det är bara början och nio race to go.

Imorgon går finnjollarna in i matchen med Max Salminen.

Stay tuned

Björn Johansson