KSSS 14:e team i Champions League-finalen

I helgen avgjordes Champions League 2016 i Porto Cervo på Sardinien. Mikael Lindqvist och hans team representerade KSSS med den äran – även om avslutningen blev en besvikelse.

- Med två seglingar kvar låg vi tvåa och hade gjort några bra race. Vi gav det chansen och gick för segern, men det höll inte hela vägen och med en tjuvstart i sista seglingen slutade vi på 14:e plats. Vi kan väl konstatera att vi inte riktigt hade någon edge i den lätta vinden på 1-3 m/s under de sista seglingarna, berättar Mikael.

Sex pallplatser i de nio seglingarna får betraktas som godkänt. Det var ändå ett imponerande startfält med totalt 32 båtar som alla tagit sig till final i Italien via tuffa kval i respektive hemland.

Segern togs hem av tyska Deutscher Touring Yacht-Club som var på pallen i deras åtta första race. Det var bara i det nionde och sista som de slutade åtta – men det spelade ingen roll. Redan innan var segern deras.Ytterligare två svenska team var på plats. Halmstad SS slutade på 27:e plats och Värmdö Jolleseglare på 28:e.

Läs mer HÄR