KSSS Blogg: Segling när den är som bäst!

I helgen genomfördes Sveriges största jolleregatta av KSSS i Saltis. 535 anmälda jollar i 12 klasser innebär cirka 600 seglare med tillhörande föräldrar, tenderbåtar, bilar mm vilket onekligen är ett stresstest på vad vår nyanlagda hamnplan vid klubbhuset klarar av.

Föga förvånande förflöt allt dock utmärkt och under Fredrik Olssons trygga huvudmannaskap arbetade över 100 funktionärer samfällt för att se till att alla seglare och anhöriga skulle få en så bra upplevelse som möjligt. Lördagen bjöd på förträffligt seglingsväder med strålande sol och bra med vind. Söndagen inleddes med stiltje men vinden anlände och det bjöds på bra seglingar även då. En innovation i år var foodtrucks på land som breddade utbudet av matintag och de nya betongramperna innebar en bättre logistik än tidigare.

För mig representerar den här regattan mycket av det som är det bästa med segling: ungdomar, kamratskap och bra arrangemang både till sjöss och på land. Allt möjliggörs som sagt av de ideellt arbetande funktionärer och vårt kansli som tillsammans sett till att allt gått som på räls. Stort tack till er alla!

Till i år hade vi hoppats att vi skulle ha 500 båtar på plats vilket uppfylldes med råge (jämfört med drygt 420 förra året). Kanske skall vi sikta på 600 nästa år? Gå in och titta på den fantastiska drönarfilmen från helgen så ser man att det finns  lite plats kvar på Baggen trots allt. Här kan ni även se bilder på de myrstacksliknande förhållanden som rådde på land.

Slutligen är det roligt att den här regattan får rättmätig uppmärksamhet också utanför våra egna kanaler se tex  Search Magazine.

En sådan här helg kan man onekligen känna att det känns förhoppningsfullt inför framtiden för svensk segling. Och att jag som vanligt är otroligt stolt över att vara ordförande i KSSS.

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet