KSSS Blogg: Vad gör vi för roligt nästa år?

Såhär mitt i vintern är det svårt att tänka sig nästa seglingssäsong men KSSS flitiga kansli och kommittéer arbetar oförtrutet vidare med planeringen för 2017. Här är några saker som ni kan förvänta er utöver all den reguljära verksamheten:

 • Kungliga Klubbarnas Fest kommer att avhållas den 10 februari, denna gång i KSSS regi. Ett stort arbete har lagts ner och det kommer att bli en fest värd namnet!
 • America's Cup kommer att gå av stapeln i Bermuda under maj och juni nästa år. Team Artemis med Torbjörn Törnqvist som huvudman kommer att försvara de Svenska färgerna tävlandes för KSSS. Det är otroligt hårt och jämnt när världens bästa seglare skall göra upp om idrottsvärldens äldsta pris men man kan nog med fog säga att Sverige nog aldrig haft bättre förutsättningar att ta hem cupen än den här gången.
 • I samband med ÅF Offshore Race kommer vi att fira att det är 80 år sedan som den första Visbyseglingen/Gotland Runt seglades. Vi räknar med ett stort intresse både från Sverige och utlandet och förhoppningsvis kommer det att bli en bra blandning av historia och nutid. 
 • KSSS nye klubbdirektör Stefan Rahm kommer att tillträda. 
 • Även vår nya sportchef Alberte Lindberg kommer att påbörja sin anställning under första kvartalet. Med detta börjar också formeringen kring vår satsning på OS i Tokyo 2020 likaväl som arbetet med att bredda och fördjupa KSSS talangpool av unga seglare. 
 • Vi lanserar KSSS Elitsatsning med sikte på OS 2020. Väl medvetna om vikten av långsiktighet i satsningarna för att nå framgång vet vi vår insamling, liksom tidigare, kommer att ge bättre förutsättningar för olympiska topp-placeringar både i detta OS och kommande. Vill du vara med och bidra till Elitsatsningen och på det sättet också få mer och djupare information kring och av våra elitseglare så kontakta undertecknad på staffan.salen@salenia.se
 • Vi siktar på att ta de första kliven med ”KSSS Akademi” där ungdomar kommer att få möjlighet att prova på alla typer av segling för att bredda intresset även utanför jollesegling. Vi vet att vi tappar många seglare efter optimistjolleåren och här kan vi bli bättre på att erbjuda alternativa vägar framåt inom seglingen.
 • Vi kommer att fortsätta att bygga vidare på Sandhamnsregattan, inte minst vad gäller den klassiska delen som drog 32 båtar redan det första året 2016.
 • Vi kommer att införa ett nytt seglarläger för lite äldre ungdomar. Det har funnits en uttalad efterfrågan att få fortsätta att få förkovra sig inom seglingen även efter konfirmationslägren. Här har vi haft ett hål i vårt utbud och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda detta.
 • Vi kommer att färdigställa Servicehuset i Sandhamn. Detta kommer att innebära ett kraftigt uppsving vad gäller tillgången på toaletter, duschar och tvättstuga i hamnen.
 • Även Lökholmen kommer att få ett nytt servicehus med duschar och toaletter.

Se där ett litet axplock av nästa års nyheter. Med detta vill jag tacka både ideella krafter och kansli för ett fantastiskt bra 2016 och ser med tillförsikt fram emot 2017. 

God jul och gott nytt år önskar

Staffan

PS Glöm nu inte att hänga på låset till lägeranmälningarna på nyårsnatten. I år hade vi 450 anmälningar redan vid lunch på nyårsdagen! DS

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet