KSSS i topp i Allsvenskan

KSSS unga lag i helgens deltävling i Motala fortsätter att imponera. Efter två dagar och totalt åtta race ligger den unga besättningen på andra plats – på samma poäng som Kullavik som leder.Nu väntar en stenhård avslutning på söndagen.

- Vi är väl relativt nöjd, men just nu känns det sådär. Det här var ett dåligt race, sade de efter att ”bara” blivit  trea mitt på lördagen.

Men det var också dagens sämsta resultat för Erik Skoting, Jacob Lundqvist, Linnea Floser och Oscar Lundqvist. I de fyra övriga hade de tre segrar och en andra plats. 

Men än bättre var Kullavik som hade fyra spikar och en andraplats under lördagen.

- Idag hade vi verkligen maximal utdelning. I de fem racen vann vi fyra och blev tvåa i ett – och då ledde vi ändå när vi blev tvåa. Men på sista länsen i det racet blev vi lite för passiva och KSSS kunde segla förbi, säger Marcus Westerlind från Kullavik

Motalaviken var inte lika grå och regnig på lördagen som dagen innan. Stundtals lyckades solen bryta igenom molntäcket. Men den vind som var runt 3-5 m/s på förmiddagen dog allt mer ju längre dagen led. Trots det var det en tuff kamp på sjön med många tajta dueller.

Efter Kullavik och KSSS jagar nykomlingarna Cape Crow Yacht Club från Hönö (trea) och Ekolns Segelklubb från Uppsala (fyra) som var tvåa i fjolårets allsvenska. Femma är en annan nykomling, Segelsällskapet Kaparen från Gottskär.

Läs mer: http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/