KSSS och Artemis Racing utmanar i Youth America Cup 2017

KSSS i samarbete med Artemis Racing och Aston Harald kommer arrangera en andra uttagning till RBYAC 2017 som börjar imorgon på Grötö i Göteborgs skärgård. I dagarna fyra kommer 25 seglare varav tre tjejer i åldern 19-24 år att grillas i båttypen M32. 8 seglare väljs ut för att ingå i Artemis Youth AC teamet. Båten seglar för KSSS.

Det skall bli extremt inspirerande att får vara med och utveckla dessa ungdomar under denna här tiden fram till tävlingen, säger Fredrik Lööf  som är en del coach och ledarteamet.

Tävlingen kommer att seglas  under midsommartid 2017. Vi kommer att få lite mindre än ett år att förbereda oss. Det uttagna teamet kommer att bli en del av GC32 teamet Gunvor och vara en del av M32 Scandinavian Series. Därefter kommer vi att ligga och träna i laget och individuellt med Flying Phantom och Moth. Tävlingen kommer att segla i AC45 F och träningen kommer att ske på Bermuda i omgångar.

50 ungdomar med svenskt medborgarskap ansökte om en plats för att ingå i teamet. 25 seglare har blivit kallade till en andra omgång och vara med på Grötö. 8 seglare kommer att ingå i teamet efter denna uttagning.

Det kommer att bli tre krävande dagar på Grötö med fysiska tester och mycket segling för att verkligen sätta alla på prov.

Stay tuned om du vill följa oss med korta inslag på vår FB sida med lite rörliga bilder och kommentarer.

Björn Johansson