KSSS öppnade starkt i årets allsvenska

Efter slutsegern i fjolårets Allsvenskan Segling fanns det en liten press på KSSS unga lag när allsvenskan 2016 drog igång i Motala på fredagen. Men de fyra i KSSS-båten visade direkt att de inte är några duvungar och spikade sitt absolut första allsvenska race.

De följde sedan upp med att bli tvåa och trea i de följande racen och efter första dagen ligger de trea, på samma poäng som tvåan Ekolns Segleklubb – och tre poäng efter Care Crow Yacht Club som leder.

- Vi vill verkligen visa vad vi kan direkt. Annars hade väl vår coach Magnus Woxén slängt sig in i bilen och kommit hit, säger Erik Skoting efter segern och skrattar.

Erik är med sina 26 år äldst i laget. De andra tre är Jacob Lundqvist (24 år), Linnea Floser (23 år) och Oscar Lundqvist (22 år).

Det må vara ett ungt lag men de har alla en gedigen jollebakgrund inom framförallt optimist, e-jolle och laser. På senare år har de dock testat lite kölbåt på olika håll, bland annat har de seglat Farr30, X-35, match racing och nu slutligen lite J/70.

- Vi hoppas på ett fint arrangemang med roliga seglingar och tajt racing. Vi tycker det skall bli fantastiskt kul att få representera KSSS och hoppas kunna förvalta detta förtroendeuppdrag på ett bra sätt och ge KSSS en bra start i årets Allsvenska, sade de innan sin resa ner till Motala.Två dagars kappsegling återstår av årets första  (av totalt fyra) deltävlingar i årets allsvenska.

Läs mer: http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/