Klubbmästerskap i medvind

Micke Lindquist. Så heter KSSS nyblivna klubbmästare. Tillsammans med Tias och Filippa Almstedt i Team Sista minuten visade de prov på stor seglingskunnighet.

15 ekipage kom till start när årets sista kappsegling, klubbmästerskapet, avgjordes på Baggen. Klubbens egna C55:or tjänstgjorde återigen som tävlingsbåt på kryss/länsbanan som tack vare den förmånliga vinden förlagts riktigt bryggnära.

- Det blåste från rätt håll vilket gjorde racen riktigt publikvänliga idag. Vi startade från bryggan och körde små, korta, tighta och rappa race på åtta till tio minuter vardera, säger Patrik Salén.

Samtliga 15 lag fick sex race var på sig att visa sin duglighet. Armadan delas i denna tävlingsform upp i två flottor där de tre bästa i varje gick till final. I finalen kom fem båtar till start.

- Detta är en riktigt rolig tävling som är tillgänglig och öppen för alla. När man inte seglar får man testa på att vara banläggare, kock eller seglingsledning så det blir många nya erfarenheter för många. Ett särskilt tack vill jag rikta till klubbkommittén som genom Tomas Furskogs försorg stod för helpension hela dagen, säger Patrik Salén.

Näst bäst i KSSS 2016 är Tom och Daniel Whitmore. Magnus Castenfors och Tom Gross är också på pallen medan Anders "Skinkan" Karén och Magnus "Hamstern" Holm tog den försmädliga fjärdeplatsen.

Evelina Sund tog sig som junior till final tillsammans med pappa Henrik och Jim Rotsman. För den insatsen blev Evelina rätteligen honorerad med ett specialpris.