Massor av kappsegling på Baggen

Under hösten arrangerar KSSS flera regattor på Baggen. Först ut, 10-11 september, välkomnar vi F18 som seglar om SM-tecken. F18 är samlingsnamnet för 18 fot långa katamaraner – en klass som är fysiskt krävande, förutom tekniskt och taktiskt. Även F16, Moth/Waszp och Spitfire är inbjudna att delta – en regatta med med foilande båtar och mycket fart och fläkt.

HöstCupen 17-18 september har i år fått ett nytt innehåll. Det är de riktigt stora kappseglingsbåtarna som kommer och seglar på Baggen. Bland andra får vi se ÅFOR-vinnaren Regina 2.0 på startlinjen tillsammans med ett stort antal X-båtar som har sin säsongsavslutning.  Med KSSS anläggning i Saltsjöbaden som utgångspunkt kommer minst sex bankappseglingar att arrangeras på Baggensfjärden, fyra på lördagen och två på söndagen. Söndag förmiddag inleds traditionsenligt med Bart´s Bash som är världens största kappsegling som seglas till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis” 2014. Kom och titta!

Därefter seglas den traditionella Oktoberpokalen 24-25 september  i samarbete med Sune Carlssons Båtvarv för J/70 Grundig Sailing Cup, Drake, Stare och Express . Då är samlingspunkter båtvarvet.