Mycket kvar att segla om i Rio

Än så länge får jag bara med mig länsarna, säger en lite besviken Josefin Olsson efter fyra seglingar. Kryssarna "gäckar" mig lite. Jag blir lite för konservativa i vissa lägen. Man skall inte klaga på vinden för den är lika för alla, men lite tufft har jag haft det. Nu skall vi ut på de stora havet imorgon. Där vi hoppas att sjöbrisen ligger och pumpar och vågorna blir lite mer användbara.

Tyngre går det för Jesper Stålheim som inte hittar alls i de tre sista racen. Imorgon har han lovat att ta fram essen ur rockärmen. Jag vill inte uttrycka att de kommer att gynna Jesper, men han känner sig extremt trygg på de yttre banorna. Han har poänterat vid flertal tillfällen att han aldrig har haft några problem på de yttre  banorna, men rätt konfunderad på de inre under träningperioderna. En dag till med två seglingar står framör våra laser seglare och sen blir det en dags möjlighet för återhämtning efter stor psykisk press.

Max Salminen, Finnjolle gick in i med sina två första race, men kom inte med de riktiga tåget idag och kvitterade in en 15 och en 11.

Imorgon går vår tredje KSSS  båt in,  470 herr med Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström.

Stay tuned

Björn Johansson