Nu är ÅF Offshore Race 2016 i gång!

Än ligger de fem, nästan 100 meter långa, pontonbryggorna tomma. På lördag eftermiddag kommer där att ligga nästan 230 båtar beredda att ge sig iväg på en av Europas tuffaste havskappseglingar. I årets tävling finns 45 utländska båtar från 13 länder, de flesta från Tyskland och Finland. Nästa år firar tävlingen 80 år. I klassen ORCi B till exempel, samlas 18 båtar. Av dessa är 13 stycken utlandsregistrerade.

Nyheter för i år är att vi nu kör medurs med Gotland om styrbord hela tiden, i själva verket en återgång till tidigare rutiner. Starten för inomskärsracet ÅFIR kommer att gå vid Fjäderholmarna klockan 12 på lördag, målgång utanför Kastellholmen. Vi kan nu också erbjuda underhållning från Marmeladorkestern, ett av landets bästa coverband.

Sammanlagt deltar cirka 1.750 seglare. En tydlig trend är att kvinnliga seglare blir fler och fler, en glädjande utveckling som vi inom KSSS stöttar, inte minst genom att ha en ”egen” tjejbåt, Avantime, med tio kvinnors besättning, alla KSSS-medlemmar. Vi har bra väderutsikter och hoppas på hundratusentals besökare och åskådare. The party is on!