Nyttig genomkörare för KSSS Artemis Youth Racing Team på Hönö.

Den senaste helgen fick vi ytterligare tre dagars träning på Hönö med M32 och fick göra en så kallad certifiering på alla seglarna i teamet. Dessutom fick vi vara med i uttagningen till WMRT och nyttig MR träning mot etablerade MR seglare som Torvar Mirsky, David Gilmour och Keith Swinton.

Vann gjorde dock lite överraskande Måns Holmberg med besättning. Det innebär att han får en inbjudan till WMRT tävlingen i Malaysia/ Kina ihop med nykomlingen och OS seglaren från Danmark Allan Norregaard som hade Max Salminen i besättningen.

Det var perfekt för oss, säger Rasmus Rosengren att vi fick köra så här mycket under sex dagar och dessutom möta så bra MR seglare. Jag tyckte vi stod upp bra mot dem även om vi föll i den avgörande lägen. Timingen var kanon, men framförhållningen blev lite för ”trång”.

På denna tävling fick vi i båten pröva Julius Hallström, Fritiof Hedström och Pontus Dackhammar i besättningen denna gång och det funkade helt förträffligt, avslutar Rasmus.

Eddie Klemets fick en chans att segla med Hans Wallén och Marcus Höglander fick också chansen i en annan besättning och Axel Munkby fick känna på hur det var att vinna.

Nästa vecka är det på den igen. Träningsläger i Saltsjöbaden i dagarna tre och likadant veckan därpå. Sen bär det av till nästa tävling, denna gång bortamatch i Marseille och GC 32 och årsfinal med Team Gunvors båt. Denna gång på egna ben.

Stay tuned

Björn Johansson