Nyheter

Ömsom vin ömsom vatten på JVM i 49er.

2016-09-01 - Elit Klara Wester/ Rebecca Netzler med Glenn Hysén blev båten för dagen. Tjejerna steppade upp ordentlig i listan efter en spik och en tvåa i mellan racen i den nordvästliga vinden på 4-8 knop. Man kan lita på Glenn, säger Klara bestämt efter fyra rätt krävande race. Det är svårt att förutsäga allt ,men vi går verkligen på det vi ser och vågar gå lite utanför våra gränser på vad som är gängse, tillägger Netzler. Vilma Bobeck/ Malin Tengström började fantastiskt med en fyra , men blev alldeles för försiktiga i de övriga racen och körde förödande mittsegling som kostade hårt och ett ras i listan blev ett faktum.

Killarnas race började i dubbel trapp, vinden avtog efter hand men kom tillbaka och aldrig under 10 knop, vilket kastade om en hel del i listan. Tyvärr blev Hannes och Albin lite för heta i sista och fick se ett stort tapp i totalen med tio båtar efter en hårfin tjuvstart. Vi är nöjda med dagen trots allt, säger Hannes men vi blev lite för ivriga i sist starten ,vilket var lite onödigt. Även Järudd/ Hallström kammade till sig lite och bjöd in sig själva i tävlingen med tre bra race, seglingsmässig. Sen vore det ju kanon om man fick till starterna också, tyckte Hallström lite barskt.
Tre respektive fyra race kvar imorgon och sista kvaldagen, där fem svenska båtar, två i 49er och tre i FX har goda chanser att nå finalseglingarna på lördag inne i hamnbassängen.
Väl där topp 8-15 seglas semifinal i bäst av tre race där den bästa båten seglar in sig till en finalomgång. Tre nya race väntar mot de andra topp 7 som kvalar in direkt i guldfinalen. Alla poäng stryks när man väl kvalat in i semin. Däremot tar man med sig sin placering in i semifinalen och finalen där den som vinner semin får med sig en 8:a.
Tre nya race i guldfinalen plus den platssiffra man tar med sig in från grundomgången
I morgon trycker Windgurun till lite mer och vi kan få fina 15 knop. Då kommer det hända lite till , ja, i resultatlistan. Gött e d……
Resultaten hittar du på www. 49er.org
Stay tuned

Sverigebarometern efter dag 2
4. Klara Wester/ Rebecca Netzler, 49er FX
13. Vilma Bobeck/ Malin Tengström, 49er FX
14. Emil Järudd/Julius Hallström, 49er
15. Hannes Westberg/Albin Boman, 49er
18. Teodor Kraft/ Simon Alm, 49er FX
24. Fabian Bergman/Hugo Christensson 49er
29. Edvin Gipperth/Dennis Fonseca Karlsson, 49er