Optimister surfar i Nynäshamn

Visste du att en optimist kan flyga? I helgen trotsade våra optimistseglare vädrets makter och gav sig ut i starka vindar och stora vågor. Fartmätaren visade på hastigheter över 13 knop.

Varje höst och vår gästar våra optimister Nynäshamn i förhoppning att få vågor och vind. I ett land där dessa förhållanden är sällsynta måste vi ta alla chanser vi kan få. Och tog chansen det gjorde vi. Kyla, gigantiska vågor och sjösjuka var bara några av de utmaningar som väntade den tappra skaran som vågade sig ut på havet. Coachade av vårt polska proffs Thomek, talangen Filippa och den legendariske Björn lyckades vi genomföra två heldagspass med fysträning och kvällsteori.

De unika förhållandena var ett utmärkt tillfälle att testa gränserna. Hedvig och Simon tog roderteknik till en ny nivå och Melker gjorde lägrets största utvecklingshopp. Mest imponerande var nog Rasmus som uppfann en ny sport när han bokstavligen flög fram med optimisten.

Nu blickar vi framåt där hösten är kantad av läger följt av vinterns tävlingar på Kanarieöarna, Monaco och Spanien. Stay tuned!

Seglarhälsningar,

Ton, Coach Optimist Svart