Nyheter

Adrian Salamon och Charlie Ekberg 12:a på 29er VM

2016-08-01 - Kappsegling Under förra veckan seglades VM i 29er i Medemblik, Holland. Adrian Salamon och Charlie Ekberg seglade en stabil tävling i stentuff konkurrens bland 228 båtar från hela världen och slutade på en fin 12:e plats.

Tävlingen, som var den största någonsin i 29er, bjöd på vindar av alla slag och alla tävlande behövde vänja sig vid dippar i den svårseglade vinden. Efter tre dagars kvalsegling blev Adrian och Charlie den enda av de nio svenska båtarna som tog sig till guldfinal där de 50 bästa fick slåss. I guldfinalen var det ett starkt fält där man vid minsta lilla misstag kunde tappa 20 båtar, vilket många tävlande fick erfara. Det gällde helt enkelt att segla så stabilt som möjligt i de varierande vindarna. 

Adrian och Charlie visade att de trots begränsad träningstid tillsammans kunde vara med och slåss i den absoluta världstoppen. ”Det är otroligt kul att kunna vara uppe och fightas om topp tio i ett så starkt fält som på detta VM. Det är väldigt små marginaler som skiljer mellan att ligga 5a och 25a och vi är nöjda med den segling som vi visat upp under tävlingen trots de tuffa förhållandena.” kommenterar Adrian om 12:e platsen.

Nya världsmästare blev de i hårdvinden smått överlägsna Australiensarna Tom Crockett och Harry Morton.

Fullt resultat från VM finns här