Nyheter

Rapport från helgens Laser GP i Träslövsläge

2016-08-29 - Kappsegling Träslövsläge bjöd på riktiga propagandaförhållanden på helgens Laser GP4, tillika ISAF Youth-kval.

Lördag:

Det var en frisk västlig vind på 9 m/s som mötte seglarna när de ner till klubben. Vinden ackompanjerades av riktiga havsvågor och en till en början svag sydgående ström. I takt med att strömmen ökade minskade vinden och sista seglingen avgjordes i ca 5 m/s.

Det märks att våra seglare blir mer och mer bekväma i dessa förhållanden även om det fortfarande finns mycket kvar att lära. Det var många fina prestationer av "våra" seglare där ute även om ingen lyckades få ihop helheten till 100%.

Händelserikaste dagen hade troligen  Ludde Lindqvist som innan första start råkade kollidera så olyckligt att ett stort hål slogs upp i båten. Efter akutlagning (1/2 rulle silvertejp) lyckades han komma i tid till första start, tyvärr hann vi inte få ut vattnet så första racet gick minst sagt tungt. Inför race två lyckades vi få upp hans båt i ribben och tömma ur det mesta av vattnet, efter det visade Ludde på sin styrka och lyckades ladda om och komma trea i andra racet!

Söndag:

Inför söndagen hade vädergudarna bestämt sig för att göra en 180 och förhållandena var de motsatta från lördagen. Vind från land på 3-7 m/s, mestadels gammal sjö, nordgående ström och övervägande molnigt med inslag av regn. Den stora utmaningen stod i att väga fördelen av mindre ström mot land kontra tryckskillnader och vrid. 

KSSS-seglarna fortsatte med fina enskilda prestationer, svårigheten låg i att hålla nivån och fokus genom alla race. Detta var något Ossian lyckades med som knep segern i 4.7!

Nu får vi några dagar hemma att slipa på detaljerna innan det är dags för SM redan nästa helg. 

För helgens resultat klicka här

/
Robert Strange

KSSS Lasercoach